Nieuws overzicht

Zorgpremie volgend jaar verder omhoog

De zorgpremie gaat volgend jaar waarschijnlijk nog verder omhoog. Dat blijkt volgens RTL Nieuws uit uitgelekte cijfers voor Prinsjesdag. Het demissionaire kabinet verwacht dat de nieuwe basispremie 1792 euro wordt, wat neerkomt op bijna 150 euro per maand.

Lees verder

Nieuwbouwhuizen duurder door hoge bouwleges

Als de gemeentelijke bouwleges niet dalen, zullen de kosten van nieuwbouwhuizen nog verder stijgen. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH).

Lees verder

Niet opbouwen ouderdomspensioen verplicht op loonstrook

Werkgevers moeten binnenkort verplicht op de loonstrook vermelden als een werknemer geen ouderdomspensioen opbouwt. Ook verschijnt dan een melding hiervan op mijnpensioenoverzicht.nl.

Lees verder

Overheidscampagne over doorwerken na AOW

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gestart met een voorlichtingscampagne om doorwerken na de AOW te stimuleren.

Lees verder

Inflatie oorzaak grootste koopkrachtdaling sinds 1983

Nederlanders gingen er vorig jaar gemiddeld 1,2 procent in koopkracht op achteruit. Dat was de grootste daling in veertig jaar. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

Lees verder

Alleenstaande met modaal inkomen kan bijna niet kopen

Het is voor huizenkopers met een modaal inkomen bijzonder moeilijk om een betaalbare woning te vinden. Dat is al twee jaar zo. Slechts 1,1 procent van het totale huizenaanbod is toegankelijk voor deze groep, meldt de Hypotheker.

Lees verder

Meer faillissementen in augustus

In augustus zijn 12 meer bedrijven failliet verklaard dan in juli. Dat is een stijging van 5 procent. Al 16 maanden op rij is het aantal faillissementen hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder

ECB blijft rente verhogen

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de centrale rente met 0,25 procentpunt verhoogd. Het is de tiende verhoging op rij in iets meer dan een jaar. De rente van de ECB staat nu op 4,0 procent. De ECB verhoogt de rente om de aanhoudende prijsstijgingen in toom te houden.

Lees verder

Inflatie daalt naar 3,0 procent

Consumentengoederen en -diensten waren in augustus 3,0 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Met 3,0 procent was de inflatie aanzienlijk lager dan in juli, toen de inflatie nog 4,6 procent was.

Lees verder

Bijna 2 miljoen Nederlanders willen een andere woonsituatie

Een groot aantal Nederlanders met een huurhuis zou liever een koophuis hebben en omgekeerd geldt hetzelfde: een flinke groep eigenwoningbezitters zou liever gaan huren. Door de krapte op de woonmarkt kunnen beide groepen hun woonwensen niet laten uitkomen.

Lees verder